Abonnementsartikel

Fra næste år hæver DC Pork basisvægten med fire kg pr. gris.

Fra begyndelsen af 2014 hæver DC Pork basisvægten med fire kg per gris. Det skal styrke indtjeningen både hos ejerne og på slagterierne, siger direktør i DC Pork, Jesper Friis, der henviser til, at tungere grise betyder både en bedre indtjening for Danish Crowns ejere og en bedre slagteøkonomi.

- Markedet har udviklet sig, så det er blevet muligt for Danish Crown at sælge lidt tungere delstykker, og det potentiale skal udnyttes. Danish Crowns vægtgrænser styres af afsætningssituationen, og vi ser en mulighed for at afsætte de lidt tungere delstykker som for eksempel brystflæsk, siger Jesper Friis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand for Landbrug & Fødevarers Virksomhedsbestyrelse og Danish Crowns Svineproducentudvalg (SPU) Asger Krogsgaard er tilfreds med Danish Crowns udmelding.

- Det her vil styrke hele værdikæden, og det er der brug for. Produktionen af tungere grise er en optimering af driften hos landmanden og på slagteriet. Vi er opmærksomme på, at ikke alle producenter kan udnytte dette potentiale fuldt ud med baggrund i gældende lovgivning og miljøtilladelser, siger Asger Krogsgaard, der vil opfordre politikere på Christiansborg til hurtigst muligt at se på de nødvendige tilpasninger på området.

Det vil i sidste ende være til gavn for den danske svineproduktions konkurrenceevne, og det vil hjælpe til at bevare nogle af sektorens danske arbejdspladser, siger han.

Udregninger fra Videncenter for svineproduktion viser, at hvis den gennemsnitlige slagtevægt hæves med fire kg., så betyder det et forbedret dækningsbidrag på 8 kr. pr. smågris og 14 kr. pr. slagtesvin.