Abonnementsartikel

Efter 10 måneder er der allerede afsat flere nye traktorer i Danmark end i hele sidste år. New Holland fører i oktober, men John Deere er i front efter 10 måneder.

På det seneste har New Holland lagt sig i spidsen på det danske marked, også i den senest opgjorte måned, oktober, hvor der blev nyregistreret 34 styk af de blå traktorer, svarende til en markedsandel på 23,6 procent.

Alt i alt blev der i oktober afsat 144 nye traktorer på det danske marked, hvilket er 11 flere end i samme efterårsmåned i fjor. Statistikken fra ND Data omfatter alle traktorer fra en effekt på 30 kW og opefter, det vil sige godt 40 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To mærker måtte i oktober dele andenpladsen imellem sig, nemlig John Deere og Case IH, begge med 24 styk og dermed begge med en markedsandel på 16,7 procent.

Ændrer ikke billedet

På de følgende pladser i den øverste del kom Valtra, 19, Massey Ferguson 15 og Fendt 10.Lægger man snittet et andet sted og beder statistikken om kun at medtage traktorer fra 90 kW og opefter - cirka 122 hestekræfter - ændrer det ikke meget på billedet.

I det tilfælde ligger New Holland stadig i top med 26 styk fulgt af John Deere med 19 og Case IH med 14 nyregistreringer.2013 bedre end 2012Efter årets første 10 måneder er det nærliggende at se på, hvor godt, det er gået, for alt tyder nu på, at 2013-afsætningen af nye traktorer kommer til at ligge væsentligt over 2012-niveau.

Afsætningen af traktorer er et ganske godt udtryk for, om der er optimisme i landbruget eller ej.

Fra januar til og med oktober i år er der nu afsat 1.853 nye traktorer - fra 30 kW og opefter - i Danmark.