Abonnementsartikel

Finsk producent sender en benzindrevet nyhed på det danske marked.

Den nye 400 serie fra Avant tæller en lille knækstyret teleskop-minilæsser, som kører på benzin. Maskinen hedder Avant 419 og er beregnet til alsidige opgaver i skoven, haven og stalden. Og så er den lillebror til spydspidsen i serien, 420'eren med dieselmotor.

- Benzinmotoren er valgt af konkurrencehensyn for at kunne producere en billigere model sammenlignet med en dieselmotor. 419'eren er en lille driftssikker teleskop-minilæsser, som kan udføre selv tunge opgaver op til et halv ton, siger Martin Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er ansvarlig for salg og markedsføring hos Avant Danmark, som udspringer af Sorring Maskinhandel og har sit nye udstillingsvindue i Låsby. Det er Avant Danmark, der forhandler 400-serien - ligesom alle andre modeller fra den finske producent.

60 redskaber

Kendetegnet for 400-serien er, at det er mekanik, der driver maskinerne. Kun funktioner som lys og starter er elektroniske, understreger Martin Jensen.

- Mekanikken er med til at sikre lave driftsomkostninger. Ligesom maskinerne er nemme at betjene og køre med, er de også nemme at reparere, og det er nogle egenskaber, vores kunder sætter pris på, siger han.

Faster lynkoblinger er standardudstyr på alle modeller. Det samme er sikkerhedsbøjle på taget af minilæsseren, der kan udstyres med 60 forskellige redskaber.