Reglerne om udlægning af randzoner er ifølge René Christensen fra Dansk Folkeparti "for uforståelige".

- Der er alt for megen uklarhed om denne lovgivning. Kommunerne ved ikke, hvordan de skal udlægge randzonerne, og det er uklart om og i hvilket omfang, der skal udbetales kompensation til landmændene, så jeg forstår godt, hvis landmændene kaster håndklædet i ringen og siger, at hvis politikerne vil have, vi skal gøre noget for vandmiljøet, så må de også komme med nogle klare, forståelige regler, siger René Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fjumreår

Han understreger dog, at hvor kortet er i orden, og hvor man er sikker på at få sin kompensation, skal man selvfølgelig lave sin randzone:

- Men der, hvor man er i tvivl, ville jeg udnytte fjumreåret til at kigge på bundlinjen, siger René Christensen, der samtidig opfordrer ministeren til at se på, om man ikke kan nå målet med et forbedret vandmiljø på en anden måde end via randzoner.

- Forløbet har simpelthen været uklædeligt. Lige fra Henrik Høeghs håndtering af sagen og til nu. Derfor undrer det mig også noget, at Venstre, hvis egen fødevareminister jo sådan set selv var arkitekt bag randzoneloven, nu er ude og lægge lovgivningen i graven. Det kan godt være, at det er det rigtige at gøre - men det er i hvert fald nye toner fra Venstre, siger René Christensen.