Abonnementsartikel

Franske Gregoire Besson viser producentens første integrerede pakker frem på Agritechnica. Pakkeren er et specielt stort ønske for Danmark.

Den franske redskabsproducent Gregoire Besson viser den første intergrerede pakker frem til producentens liftplov. Der er tale om en pakker, som har stor dansk relation, idet Danmark specielt har ønsket en pakkerløsning til den franske plov.

- Specielt til mere milde jorde har vi godt kunnet bruge en pakker til liftploven, og det har vi fået nu, konstaterer Anders Clemmensen, produktspecialist, Brøns Maskinforretning, som importerer Gregoire Besson til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pakkeren gør sig unik på markedet på flere områder. Blandt andet er der bladfjedre til hver pakkeenhed, som består af 55 millimeter ringe i 45 graders profil, fortæller Anders Clemmensen.

Let at håndtere

Egerne i pakkeringene er placeret modsat hinanden for at mindske forstoppelse af jord mellem ringene.

- Pakkeren er meget let at håndtere. Der er ikke nogen omstilling fra transport til marken med pakkeren, forklarer Anders Clemmensen.

Ved første træk på marken mod læhegn eller skel kan pakkeren skubbes ind over furerne på ploven.

- Det bliver RW 8-serie plovene, som pakkeren leveres til, da det kræver det kraftige vendehoved og ramme for at håndtere den ekstra vægt på ploven, påpeger Anders Clemmensen, som også gør opmærksom på, at pakkeren kan eftermonteres på eksisterende plove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her på Agritechnica viser vi ploven i en fem-furet model, men pakkeren kan både monteres på seks- og firefurede plove.

Pakningen foregår bedst, når den variable furebredde står på 16 tommer, da afstanden mellem pakringene her er optimal.

- Hvis furebredden øges, vil afstanden gøre det samme mellem pakringene, så det er muligt at pakke delvist med en bredere furebrede på ploven.

Anders Clemmensen glæder sig til at vise den for de danske kunder, og han forventer, at kan sælge de første fra næste sæson.