Den har været vist for pressen før, den nye plov fra Amazone med modelbetegnelsen Cayron 200. Men på Agritechnica fik den sin officielle debut i neonlyset. Og en konstant kødrand af mennesker talte sit tydelige sprog om massiv interesse. Måske var det derfor, at man også havde valgt at hænge en plov op i loftet - så alle kunne få et kig.

Anders Clemmensen fra Brøns Maskinforretning, som er den danske Amazone-importør, glæder sig over interessen, også selv om nyheden antagelig først kommer i handlen i 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er tidligt på udstillingen, så vi har ikke set så mange danskeres reaktion på nyheden endnu, men det skal nok komme. Der er jo stadig en vis overraskelse i, at Amazone begiver sig ind på plovmarkedet. Det er noget nyt, at vi vil lave jorden sort, siger Anders Clemmensen.

Udviklingen af den nye plov gik i gang i 2011, og nyheden, der kommer i både en fem- og seksfuret version, er nu lanceret helt officielt på Agritechnica. Den er også et svar til mange - også danske - kunder, som har efterlyst en plov fra Amazone. Dermed har Amazone indledt en ny offensiv, og på længere sigt indgår også en bugseret plov og en kærreplov i planerne.

Under udviklingen af Amazone Cayron 200 er der ifølge producenten taget 19 nye patenter, og ambitionen har været at skabe en stabil, langtidsholdbar, præcist arbejdende og brugervenlig plov.

Med den nye vendeplov vender Amazone i Leipzig så at sige tilbage til rødderne. Det var netop i Leipzig, at Rudolph Sack i 1850'erne gik i gang med fabrikation af plove. Det blev siden til virksomheden BBG, som i 1998 blev overtaget af Amazone.