Abonnementsartikel

Vil du have en selvkørende sprøjte, der duer til noget i meget kuperet terræn? Så har Agrifac løsningen.

Stoltheden var til at få øje på, da den hollandske producent, Agrifac, i dag præsenterede sine nyheder inden for selvkørende sprøjter på Agritechnica. Den ene var en ordentlig sag med en 8.000 liter stor tank og en bombredde på op til 54 meter. Den anden er særligt tiltænkt meget kuperet terræn med sin unikke affjedring.

Den hollandske salgsdirektør for Agrifac, Maarten Visscher, siger, at mange har efterspurgt selvkørende sprøjter, som er særligt egnede til bakket terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Måske er det usædvanligt, at sådan en maskine kommer fra netop Holland, hvor det er så som så med bakkerne. Vi har oplevet interesse, også fra Danmark, selv om vi kun har været til stede på det danske marked i et par år, siger Maarten Visscher, der fortæller, at nyhederne kommer i bom-bredder fra 25 til 54 meter, men at de fleste vælger bomme på 33 til 36 meter.

Den terrænduelige Agrifac har fået betegnelsen Condor MountainMasterPlus. Den har et såkaldt "StabiloPlus" chassis med justerbar sporvidde og et unikt system, som gør, at den kan udligne skråninger på op til 20 procents hældning. Den kan også justere frihøjden fra 140 til 200 centimeter. På landevejen kan den køre op til 50 km/t.

Den anden nyhed er en opdateret og større version af Condor, nemlig Condor Endurance, nu med en 8.000 liter tank og med bomme op til 51 meter.

Lige for tiden er man hos Agrifac spændte på mærkets fremtid i Danmark, da Agrifacs danske importør er under rekonstruktion.