Abonnementsartikel

En ulykke med en landbokvinde, der døde i en gylletank, har givet nyt fokus på sikkerhed i Storbritannien.

Forleden blev en mand trampet ihjel af en tyr nær byen Kings Lynn i England. Og en kvinde kom ulykkeligt af dage i en gylletank i Norfolk. Det er begivenheder som disse, der på det seneste har skabt nyt fokus på sikkerheden inden for landbruget i Storbritannien.

Den britiske instans, Health and Safety Executive (HSE), har ifølge det britiske landbrugssite, Farmers Guardian, netop offentliggjort den nyeste ulykkesstatistik fra britiske landbrug. Statistikken viser, at ulykker med dødelig udgang er reduceret fra 33 i 2011/12 til 29 i 2012/13. Til gengæld ligger antallet af tilskadekomne stabilt med 375 - mod 376 året forinden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsorganisationen opfordrer de britiske landmænd til at være nøjeregnende med al vedligeholdelse og også interessere sig meget for at bære personlige gas-detektorer, som kan afsløre giftige dampe fra gylletanke - hvilket var medvirkende til dødsfaldet i Norfolk.

Dødsulykken med manden, der blev dræbt af en tyr, skete da tyren angreb ham på en mark i Stoke Ferry nær Kings Lynn, og ambulancefolkene var ikke i stand til at redde ham. Også den hændelse bliver nu undersøgt nærmere af Health and Safety Executive.