Abonnementsartikel

Infarm A/S i Aalborg er en af de mange virksomheder, som i denne uge får besøg af miljøminister Troels Lund Poulsen.

Ministeren har proklameret, at han tager på Grøn Tur for at få inspiration og gode idéer til det videre arbejde med at gøre Danmark til en grøn vindernation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En grøn vindervision er ikke alene en rigtig god vej ud af krisen, men også godt for miljøet både her og i udlandet. Ved fortsat at understøtte udviklingen af konkurrencedygtige grønne teknologier og eksporten af disse, kan vi øge væksten i Danmark og skabe titusindvis af arbejdspladser, siger Troels Lund Poulsen

- Derfor tager jeg rundt i landet for at opleve de gode løsninger og få inspiration til det videre arbejde. Vi skal lære af de bedste, og vi skal sprede de gode løsninger til hele verden. Vi er allerede blandt de allerbedste i verden, når det kommer til udvikling af ny miljø- og energiteknologi, og vi har nogle af verdens stærkeste og bedste miljøteknologivirksomheder. Det vil jeg gerne være med til at sætte fokus på, siger miljøministeren.

Foruden Infarm, der producerer ammoniakreduktionsanlægget NH4+ og ”Smellfighter”, som både reducerer ammoniak og lugt fra gylle samt separerer gylle, besøger miljøministeren på onsdag Fangel Bioenergi.

Fangel Bioenergi var det første store danske fælles biogasanlæg, som blev bygget i 1988/89. Anlægget er siden udvidet. Anlægget har eget separationsanlæg, som deler den afgassede biomasse i en gødningsvæske og en fosforrig kompost.