Abonnementsartikel

Med 12 meters arbejdsbredde er den nye Horsch Joker RT en disc harve med stor kapacitet.

En helt ny kraftigere ramme og nye landhjul samt ny pakker gør den nye Joker RT disc-harve til en kraftig harve med stor kapacitet.

Opbygningen af rammen er ny på Joker RT, og det betyder blandt andet, at alle hydraulikstempler til sammenklap er gemt væk i selve rammen. To store landhjul forrest styrer dybden på redskabet, som sættes med clips på hydraulikstemplerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er blevet længere mellem disc-sektionerne på harven, hvilket betyder, at materialet falder mere til ro mellem disc-sektionerne, og det giver en bedre opblanding, fortæller Arne Gejl, ansvarlig for marketing hos Stroco-Agro, som er den danske importør af Horsch maskiner.

Dobbelt RollPack

Bagerst på harven sidder en nyhed, som har stort potentiale i alle slags jordtyper.

Dobbelt RollPack består af U-profilringe med en diameter på 55 centimeter og en indbyrdes afstand på 13 centimeter.

Pakkeren har indgreb i hinanden, forstået på den måde, at de efterlader en overflade, som har meget små kamme.

- De små kamme giver en meget stor overflade, og jorden kan derfor optage mere vand efterfølgende, og samtidigt gives der en rigtig god pakning, fortæller Arne Gejl og tilføjer, at de små kamme har lettere ved at tørre i fugtigt vejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den gode pakning opnår harven ved at pakke jord mod jord, da der samles jord mellem pakkerne, og på den måde er med til at pakke jorden sammen.

- På den måde undgår man også en afskraber bag på pakkerne, som kan have en tendens til at stoppe op i leret jord, hvorefter harven kan blive svær at trække, forklarer Arne Gejl.