Abonnementsartikel

Bent og Marianne Jensen fra gården Lille Hejbøl ved Ølgod får Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2013.

Bent og Marianne Jensen får Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2013. Parret belønnes for at drive en teknisk moderne produktion, hvor sikkerhed og social rummelighed er i højsædet.

Videncentret for Landbrug uddeler hvert år Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en ekstraordinær indsats for at skabe godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Prisen består ? ud over anerkendelsen - af 25.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets prisvinder blev Bent og Marianne Jensen, der driver Lille Hejbøl ved Ølgod. På går-den er markdrift, samt produktion af svin, hønniker og æg. Marken omfatter 225 ha, hvor der bliver dyrket forskellige kornafgrøder og raps. Derudover er 70 Ha forpagtet. Svinebe-sætningen består af 450 årssøer. I fjerkræbedriften produceres cirka 200.000 hønniker om året.

Bent og Marianne Jensen, der har otte fuldtidsmedarbejdere, modtog prisen i forbindelse med Landbrug & Fødevarers delegeretmøde onsdag i Herning.

Videncentrets arbejdsmiljøchef Helle Birk Domino udgør sammen med en arbejdsmedici-ner, en ekstern ekspert i arbejdsmiljø samt en landmand dommerkomiteen, der kårer vinde-ren af Landbrugets Arbejdsmiljøpris.

- Lille Hejbøl får prisen, fordi man på en meget vellykket facon kombinerer opmærksomhed om den fysiske sikkerhed med et udpræget fokus på, at arbejdspladsen også skal være velfungerende socialt, og at medarbejderne har mulighed for at udvikle sig, siger Helle Birk Domino.

Hun fremhæver, at gården er præget af orden og struktur overalt, og at alt relevant sikker-hedsudstyr altid er tilgængeligt og forventes brugt af medarbejderne

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig lægger Bent og Marianne altså stor vægt på, at gården skal være en rummelig arbejdsplads, hvor der er en god dialog om opgaverne og plads til forskellighed, siger Helle Birk Domino.

Landbrugets Arbejdsmiljøpris er støttet af Lely, Nordea, Falck, Hatting K/S, Kongskilde Industries A/S, Landbrugsmedierne, Alm. Brand og DanÆg. Med prisen følger en kontant belønning på 25.000 kroner.