Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, roste på delegeretmødet i Herning den indsats, erhvervets store andelsselskaber har ydet de seneste år.

Martin Merrild konstaterede i sin beretning på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde, at landbrugets grundlæggende potentiale er enormt stærkt.

- Den globale befolkning vokser og bliver stadigt rigere. Efterspørgslen efter landbrugsprodukter af høj kvalitet vil kun stige de kommende årtier. Landbrugsprodukter, som vi er blandt de bedste i verden til at producere. Konventionelt såvel som økologisk, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Martin Merrild er landbrugets virksomheder meget dygtige til at afsætte landbrugsprodukterne på de globale markeder.

- De sidste par år er landbrugets fem største andelsselskaber gennemsnitligt vokset dobbelt så meget som Danmarks 20 største børsnoterede virksomheder. Det er forrygende godt gået. Og jeg undrer mig, når nogle landmænd udtaler mistillid til ledelsen af vores store landbrugsvirksomheder, sagde Martin Merrild.

Han tilføjede, at mens dansk eksport generelt stagnerer, så er fødevareerhvervet på vej mod en ny rekord.

- I første halvår af 2013 er fødevareklyngens eksport øget med syv milliarder kroner. Og det er i høj grad de nye vækstmarkeder, der trækker.