Abonnementsartikel

Leica har intensiveret salget af sine autostyringssystemer. Det er sket ved at øge antal importører i de enkelte lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Således sælges Leica autostyringer i Danmark gennem både Agrovo og DataLogisk.

For kort tid siden meddelte DataLogisk, at man havde startet import af Leica-produktet, som Agrovo ellers havde stået som eneimportør af.

- Leica har ønsket to importører i hvert land, også i Danmark, og vi har så delt markedet, så Agrovo sælger i Jylland og på Fyn, mens DataLogisk tager sig af salget på Sjælland og øerne, siger direktør Lars Nielsen, Agrovo.

- Derudover har vi forskellig indgang til markedet. Vi har traditionelt arbejdet sammen med maskinhandlerne, mens DataLogisk som DLG-ejet har større kontakt via grovvarehandlen.

Sagde farvel til AutoFarm

Agrovo har lige sagt farvel til importen af amerikanske AutoFarm, som er luksus-udgaven inden for autostyring. Det er DataLogisk, der har overtaget dette agentur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har tidligere på året meddelt AutoFarm, at vi gerne så, at de fandt en anden importør, fortæller Lars Nielsen.

- AutoFarm henvender sig i stigende grad mod grøntsagsavlere, og med det ændrede fokus på kundesegmentet havde jeg svært ved at se et marked, hvor jeg kan få en fornuftig økonomi.

- I stedet satser vi på Leicas autostyring, som koster halv pris. Med det aktuelle lånemarked er det Leica-systemerne, vi kan sælge - dem kan landmændene selv købe, mens de fleste skal omkring banken og spørge, når de vil investere i den dyrere AutoFarm.

Som med bilradioen

Agrovo fungerede tidligere som maskinhandel, men valgte helt at satse på udstyr til autostyring. Lars Nielsen forventer dog ikke, at han i al evighed skal sælge autostyringer.

- Udviklingen går mod, at autostyringen bliver en integreret del af traktorerne, så om fem år tror jeg, det bliver svært at sælge både Leica og AutoFarm, vurderer Lars Nielsen, Agrovo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det går lige som med bilradioen. I starten købte man en bil og kørte derefter hen og fik monteret en bilradio. Nu er radioen en integreret del i alle biler.

Hvad vil du så sælge?

- Jeg arbejder med nogle ideer, som jeg indtil videre beholder for mig selv, lyder det fra Agrovo-direktøren.