Abonnementsartikel

Anders Ebbesen, AE Maskiner i Ørsted på Djursland, har efter blot fire år somselvstændig allerede syv mand på værkstedet.

Der er fuld aktivitet i værkstederne hos AE Maskiner i Ørsted på det nordlige Djurlands denne formiddag. Flere store traktorer og entreprenørmaskiner er til reparation på værkstedet, og mekanikerne har nok at se til.

Det samme har ejeren af det hele, den 26-årige Anders Ebbesen, som vi derfor også finder travlt optaget på værkførerkontoret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har haft værksted på adressen her i to år, men der har også været fart på, for han er nu chef for syv mand på værkstedet og to i administrationen.

- Jeg har altid interesseret mig for store maskiner - traktorer og specielt entreprenørmaskiner, fortæller Anders Ebbesen.

Derfor var han også målrettet, da han forlod 9. klasse. Han gik i gang med uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker, så da han var blot 19 år, var han udlært. Et par år efter kom han til skade med sit knæ under arbejdet som montør hos Caterpillars danske forhandler i Skejby. Han var derefter sygemeldt i seks måneder, hvoraf de fire måneder forgik på krykker.

- Jeg kunne ikke fortsætte som montør men fik job hos Sjørup Traktor, hvor jeg solgte reservedele og vurderede skader.

Men interessen for de store maskiner var ikke forsvundet, så Anders Ebbesen investerede i en gravemaskine, så han i sin fritid kunne lave lidt entreprenørarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pladsen for trang

- Men det greb ret hurtigt om sig, og jeg fik mange opgaver. Men ni ud af ti henvendelser var fra folk, som ville have repareret deres maskiner. Derfor sagde jeg mit job op, og den 1. januar 2010 startede jeg som selvstændig og ansatte den første medarbejder få måneder senere. Jeg bor på en landejendom, og i den første lange tid klarede vi os med værkstedet på ejendommen, hvor vi reparerede de store maskiner, beretter Anders Ebbesen.

Efter at han havde ansat endnu en mekaniker, blev pladsen for trang, og for to år siden rykkede AE Maskiner derfor ind i de bygninger, hvor det konkursramte Ørsted Maskinforretning havde haft til huse.

Efter han flyttede til Ørsted solgte han gravemaskinen. Han ville ikke konkurrere om opgaverne med sine værkstedskunder.

Slanger på stedet

AE Maskiner har fortrinsvis sine kunder på Djursland. Det er både landmænd og entreprenører og i denne tid ikke mindst skovbrugere, der er i gang med juletræer og pyntegrønt.

- Vi har også mange opgaver på for eksempel Århus Havn, hvor vi er inde mindst en gang om ugen, fortæller Anders Ebbesen, der har to servicevogne samt en lastvogn til transport af maskiner. Og så har han lige investeret i en lille lastvogn, der også skal køre service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har mange opgaver med reparation af hydraulikslanger. Derfor har vi fuldt udstyrede servicevogne, så vi kan både kan reparere og fremstille hydraulikslanger ude hos kunden, siger Anders Ebbesen.

AE Maskiner forhandler også Mustang minilæssere - tidligere Gehl - til brug hos både landmænd og entreprenører.

- Vi opkøber desuden brugte traktorer og entreprenørmaskiner hos andre forhandlere og på konkursauktioner. Maskinerne sætter vi mekanisk i stand og maler dem, inden vi sælger dem igen.

For nylig købte jeg syv brugte maskiner på én gang. Ved at have de renoveringsopgaver inde på værkstedet har vi altid arbejde til alle mand, siger Anders Ebbesen.

Han har aldrig været på et kursus i hverken bogføring eller virksomhedsledelse. Men han finder ud af det alligevel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har for nylig fået en ekstra medarbejder i administrationen, og det kan jeg bestemt godt mærke, for tidligere sad jeg med papirarbejde både om aftenen og i weekenden. Det er blevet meget mindre nu. Til gengæld er der blevet tid til at jeg har kunnet genoptage min gamle interesse med at køre cross, fortæller Anders Ebbesen.