Abonnementsartikel

Ny lovgivning gør det attraktivt for de brancher, der er ramt af vinterstilhed, at skifte fyresedlen og sofaen ud med en tur på skolebænken .

Flere maskinstationer og maskinhandlere oplever, at det er svært at holde hjulene i gang for alle medarbejdere i vinterperioden.

Men med ny lovgivning giver det god mening at sende medarbejderne på skolebænken i stedet for hjem med en vinterfyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Loven betyder nemlig, at en opsagt medarbejder ikke længere og uden videre kan tage seks ugers selvvalgt uddannelse.

Love og regler

Dét kan først ske efter fire måneders ledighed. Dog er intet ændret med hensyn til, at arbejdsgiver stadig har mulighed for en løntabsgodtgørelse på 640 kroner pr. uddannelsesdag pr. medarbejder. Tilmelding til en uddannelse som alternativ til fyresedlen giver mulighed for opkvalificering i stedet for afskedigelse i en tid, hvor love og regler er under forandring.

Se muligheder

I forhold til de nye regler gælder det om at se muligheder i stedet for begrænsninger, mener Danmarks største udbyder af transportuddannelser, det landsdækkende skolesamarbejde TUC DK.

- For at bruge vinterstilheden til uddannelse og opkvalificering skal arbejdsgiveren fremover sende medarbejdere på uddannelse i de stille vintermåneder. Ved at kende til og bruge tilskudsordningerne er det i det fleste tilfælde nærmest omkostningsfrit for den enkelte arbejdsgiver, siger Mogens Ellgaard-Cramer, uddannelsesdirektør fra TUC DK og fortsætter:

- Blandt de mange fordele er, at medarbejderen møder tilbage hos arbejdsgiveren med styrkede kompetencer, bedre motivation og et større loyalitetsforhold over for arbejdsgiveren, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos TUC DK kan et uddannelsesforløb vare fra en dag til flere måneder afhængig af de kompetencer, medarbejderen har brug for.