Abonnementsartikel

Den selvkørende Hardi Alpha sprøjte vises på Agritechnica 2013 med opdateret teknologi til gavn for forbruget.

Op til Agritechnica 2013 i Hannover i november har Hardi opdateret de selvkørende Alpha sprøjter på væsentlige punkter. 2014-versionerne byder blandt andet på væsentlig bedre brændstoføkonomi samt det nye fuldautomatiske DynamicFluid4 væskesystem.

Den nye motor er en Tier 3 B motor fra Deutz med enten 217 eller 245 hestekræfter alt efter model. Den stærke version vil man typisk vælge, hvis det drejer sig om en version med Hardis Twin sprøjtesystem. Det er en momentstærk maskine, der gør, at Alpha'en kan køre 40 km/t ved blot 1.600 omdrejninger. Det er igen til gavn for forbruget, der er reduceret betragteligt i forhold til forgængeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under prøvekørslerne på markerne nær Nørre Alslev på Falster, hvor Hardi har hjemme, glimrer nyheden blandt andet med en meget kultiveret motorgang. Motorkarakteristikken og den nye EcoDrive transmission tillader kørsel med lavere omdrejninger, og det kan give et 30 procent lavere brændstofforbrug, når maskinen er i arbejde.

Som ekstraudstyr kan man vælge elektronisk traction control, som er en fordel under arbejde i våde forhold eller bakket terræn.

Også de nye Hardi Alpha har det nye fuldautomatiske væskesystem, Dynamic

­Fluid4, som er præcist, hurtigt reagerende og som selv indretter sig efter førerens køremønster. Standard er også anden generation af det fuldautomatiske AutoWash system.

Hardis selvkørende sprøjter bygges på producentens fabrik i Frankrig.