Abonnementsartikel

Fødevareminister Karen Hækkerup indrømmer, at låg på gylletanke ikke længere er et attraktivt virkemiddel, hvis landbrugets CO2-udslip skal begrænses.

Frem for at give et plus på 15.408 kroner pr. reduceret ton CO2 vil et krav om låg på gylletanke koste samfundet 2.321 kroner. Dermed er gyllelåg ikke længere så interessant, og regnefejlen får fødevareminister Karen Hækkerup til at ændre holdning til klimaplanen.

- Det gik fra at være et virkemiddel i den billige ende til at være et virkemiddel, der ligger i den dyre og ikke specielt attraktive ende, sagde ministeren ifølge altinget .dk på et samråd i går om klimaplanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun afviser dog at fjerne virkemidlet fra kataloget, selv om Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen krævede virkemidlet taget af bordet.

- Vi har ikke taget stilling til, hvilke virkemidler vi vil bruge, så selvfølgelig fjerner vi ikke noget fra kataloget. Men der vil naturligvis være virkemidler, der ikke vil blive brugt, sagde Karen Hækkerup til Erling Bonnesen.

På samrådet fastslog klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) desuden, at alle virkemidler vil blive regnet igennem endnu en gang.

Altinget.dk har tidligere beskrevet, hvordan en regnefejl i klimaplanen betyder, at de samfundsøkonomiske fordele ved gyllelåg er blevet voldsomt overvurderet.