Abonnementsartikel

Hvert år uddeles German Design Award til innovative designs i alle former og afskygninger, dog hovedsageligt tysk design

Af Morten Damsgaard

German Design Adward er en fornem designerpris som der kæmpes hårdt for at opnå blandt designer. Prisen er en international pris, som udgives hvert år til produkter med et unikt design, men som også kombinerer funktionalitet med designet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen udgives i tre kategorier med navnene Gold, Winners samt Special Mention. Ud af knap 1.900 indsendte designs har dommerne udvalgt 10 Gold-design, 90 Winners-design samt flere Special Mention-design.

Blandt de 90 Winners-design har Deutz Fahr vundet en designpris med Deutz Fahr 6-serien i den trinløse udgave Agrotron TTV.

Dommerne nævner blandt andet de glatte og følelsesladet linker i den kompakte arkitektur som giver traktoren et dynamisk design med en harmonisk balance mellem dimensioner og funktionalitet, som en baggruden for prisen. Desuden mener dommerne, at traktoren fornyer begrebet ?Look? inden for traktor-branchen.

Også pris til anden tysk traktor

Claas Xerion-serien har vundet i kategorien Special Mention. Her er begrundelsen fra dommerne, at traktoren rummer storhed i dæk der er større end mennesker, en aggressivdesignet motorhjelm med store luft indsugnings åbninger, der ikke efterlader tvivl om mægtig kraft fra 500 hestekræfter der gemmer sig under motorhjelmen.

I den Gold-kategorien var en af de ti vinner BMW?s nye i3 personbil. Også en Karro letvægts trillebør løb med en gold-pris, som den letteste trillebør på markedet med 8,5 kg.