Bogballe præsenterer verdens største liftophængte gødningsspreder. Sprederen tager seks ton gødning ad gangen.

På Agritechnica kan der på Bogballes stand opleves en stor verdensnyhed. Den danske virksomhed præsenterer nemlig verdens største liftophængte gødningsspreder med et rumindhold på hele seks ton.

Navnet på sprederen er M6W, og Bogballe har oplevet en efterspørgsmål på netop de tunge liftophængte spredere.

- Specielt på det baltiske marked ønsker man en stor kapacitet i de liftophængte spredere, som ofte bliver monteret på knækstyrede traktorer, fortæller Michael Lond fra Bogballe A/S.

Præcis dosering

Tanken er, at der er mulighed for at komme rigtigt tidligt ud om foråret med en knækstyret bæltetraktor og med gødningssprederen i liften. Spredebredden på gødningssprederen er fra 12 til 42 meter og Bogballe hævder, at doseringen er meget præcis på den liftophængte spreder frem for en bugseret spreder:- Grunden til den præcise dosering er, at gødningssprederen hænger frit i luften, og det er altid lettere at veje gødning på denne måde, end hvis sprederen er bugseret, fortæller Michael Lond.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bogballe først

Han siger endvidere, at der skal cirka 1.500 kg gødning i en bugseret spreder, før den kan kaliberes, mens der i den nye Bogballe kun skal fyldes cirka 25 kg gødning i, før en kalibrering kan foretages og den rette dosering opnås.Sprederen er meget kraftigt opbygget, og består af forskellige moduler, så kunden selv kan afmontere nogle moduler, hvis sprederen er for stor til behovet.Sprederen er lige gået i produktion og en af de første modeller kan opleves på Agritechnica.

Traditionen for at lave store gødningsspredere hænger godt ved den danske virksomhed.

- For 11 år siden lavede vi verdens største liftophængte gødningsspreder i form af en fire ton spreder, og i år kan vi endnu engang præsentere verdens største liftophængte spreder, fortæller Michael Lond der glæder sig til at vise den store spreder frem i Hannover.