Dansk slagtesvineproduktion står med nogle massive udfordringer med faldende produktion. Derfor er DLBR, Danish Agro, Videncenter for Svineproduktion og Danish Crown gået sammen om et fælles arrangement, der kører over fem aftener rundt om i landet.

Tanken bag arrangementerne er, at hver gren af branchen kommer med gode råd og eksempler på, hvordan effektiviteten og dækningsbidraget kan hæves.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I et koncentreret program med i alt fem indlæg fra landmænd, konsulenter, foderstof og slagteri kommer man rundt om store og essentielle dele af produktionen, hvor der er penge at hente.

- Der er ingen tvivl om, at vi som branche skal blive bedre til at få den nyeste viden i spil ude hos producenten. Vi skal i det hele taget blive bedre til at samarbejde på tværs af brancherne - foderstof, rådgivning og slagteri, siger direktør ved Danish Agro Jacob Tetzlaff, som skal holde et oplæg med titlen "Dansk slagtesvineproduktion har et stort uforløst potentiale".

Også afdelingschef i DC Ejerservice Jacob Rasmussen kender til uforløste potentialer:

- Der ligger mange effektiviseringer i at vælge den rigtige produktionsform og den mest optimale leveringsstrategi, siger Jacob Rasmussen, som netop kommer til at snakke om leveringsstrategi og alt ind/alt ud-produktion.

De fem møder holdes hos Centrovice i Vissenbjerg 6. november, Gefion i Sorø 13. november, Heden & Fjorden i Herning 18. november, Agri Nord i Aalborg 27. november og endelig Sønderjysk Landboforening i Vojens 4. december.