Når LandboUngdom i næste weekend, 1.-2. november, sætter den første plov i jorden under DM i pløjning 2013 er det også med en ambition om, at dagene skal være for både store og små - og for land og by. Det hele kommer til at udspille sig på arealerne ved herregården Ausumgaard i Hjerm mellem Holstebro og Struer.

LandboUngdoms DM-arrangement, som sidste år foregik på Odder-egnen, er i 2013-udgaven gødet med nye underholdende discipliner, der skal bygge bro mellem by og land. Et eksempel er "speedplov-traktortræk" kombineret med pløjning. Her skal man ifølge LandboUngdom næppe forvente perfekt bearbejdet jord, men derimod godt med motorlarm, sort røg og jord, der flyver til alle sider. Det gælder bare om at komme først gennem en halv hektar jord med ploven efter den brølende traktor.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Man kan også heppe på den bedste "kommunalpløjer", når de to borgmesterkandidater fra Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj (A) og Mads Jakobsen (V), deltager i en duel, som ikke handler om politisk retning, men om at have styr på traktor og plov.

Der er stadig plads til nostalgi og et roligere tempo fra gamle dage, da der bliver mulighed for at komme tæt på veterantraktorer - den gode gamle Buck, Fordson og Dexta eller den grå Ferguson, som også deltager i stævnet. Den endnu ældre trækkraft, hesten, er stadig med, når Midtjysk Køreselskab forsøger sig med et otte-spand islænderheste foran en plov.

For LandboUngdom er det vigtigt, at der ved stævnet er noget for de mindste. Der er derfor flere aktiviteter for børn i 4H området, såsom opvisning med fårehunde, træklatring og mulighed for at prøve en tur i en moderne GPS-styret traktor.

På førstedagen fredag den 1. november 2013 er der tilmed DM for Landbrugselever, som i teams fra de forskellige landbrugsskolers grundforløb skal forsøge at hive pokalen hjem.