Abonnementsartikel

Landmand opfordrer alle til at se sig godt for, når de handler i disse tider

Landmand Roderik Hendriks fra Langeland har købt en læssemaskine til over 900.000 kroner, og han mener, at det er en god maskine, som han nok skal blive glad for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en demomodel, der har kørt 450 timer, og bortset fra enkelte småting, er alt tilsyneladende i orden på maskinen, som sælgeren gav seks måneders garanti på.

Så alt tyder på, at han nok skal blive tilfreds med handlen.

Men! - Handlen har alligevel givet ham en erfaring, som han gerne vil dele med sine landmandskolleger.

- Få dage efter, at jeg havde fået leveret maskinen, gik firmaet konkurs. Og så kunne jeg vinke farvel til garantien på et halvt år og til at få udbedret de småting, som ikke var helt i orden, fortæller Roderik Hendriks.

Firmaet genopstod ganske vist et døgn senere med samme navn. Den eneste forskel var, at ApS var udskiftet med I/S efter navnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er også de samme personer, som står bag det nye firma, men når jeg ringer til dem for at få udbedret småtingene, får jeg bare at vide, at det er et helt andet firma, som ingenting har at gøre med det andet firma, og jeg ved godt, at sådan er det rent juridisk, siger Roderik Hendriks.

Men han vil gerne benytte sin oplevelse til at opfordre landmandskolleger til at kigge sig rigtig godt for, før de køber maskiner.

- Vi er jo alle ramt i disse tider, og hvis der opstår et problem, som garantien alligevel ikke dækker, fordi sælgeren er gået konkurs, så skal jeg i banken og bede om ekstra penge, og det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, tilføjer han.