Abonnementsartikel

Ved årets udgang lukker Dianova ned for salget af veterinære vacciner og sera. Det skyldes et påbud fra Sundhedsministeriet.

Dianova har modtaget et påbud fra Sundhedsstyrelsen om at ophøre med detailforhandling af lægemidler til dyr, som er omfattet af en markedsføringstilladelse. Det betyder, at Dianova ikke længere kan tilbyde vacciner og sera til hunde, katte og smådyr, og det medfører igen, at der ikke er økonomisk grundlag for detailsalget af lægemidler til produktionsdyr samt vacciner og sera uden markedsføringstilladelse til hobby- og produktionsdyr.

Dianova vil derfor fremover fokusere på at tilbyde og udvikle diagnostiske analyser og rådgivning i samarbejde med DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har med vores forholdsvis snævre produktsortiment ikke længere økonomisk mulighed for at videreføre vaccinesalget på et forsvarligt grundlag, og vi afvikler derfor den del af vores virksomhed, siger Mogens Madsen, administrerende direktør i Dianova A/S.

Under forskellige navne (SVS, DVI, DFVF, Dianova) har virksomheden gennem mere end 100 år sikret forsyningen med vacciner og sera til forebyggelse af sygdomme hos husdyr til dyrlæger og dyreejere.

For at sikre kontinuitet i forsyningen af veterinære vacciner, har Dianova indgået aftale med sundhedsministeriet om, at fortsætte salget af vacciner og sera uden markedsføringstilladelse året ud. Kunder må dog fra omkring 1. november forvente en prisstigning på 10-15 procent på vacciner uden markedsføringstilladelse til produktionsdyr som konsekvens af omkostningsudviklingen.

En særlig problemstilling omhandler vacciner og sera uden dansk markedsføringstilladelse, som for nuværende kun udleveres på dispensation efter indstilling fra DTU Veterinærinstituttet. Forhandlinger om en løsning er i gang mellem Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen, DTU Veterinærinstituttet og Apotekerforeningen. Der foreligger i øjeblikket ikke en endelig afklaring på, hvorledes dette vil blive håndteret fra 2014.