En ny opgørelse fra Videncentret for Landbrug, lavet på baggrund af tal fra Vetstat, viser at forbruget af antibiotika til danske køer i første halvdel af 2013, er faldet med 8,5 procent. Det skriver Grovvarenyt.

Det er fortsættelsen af en i forvejen positiv udvikling, da tallene for 2011 og 2012 også viste en reduktion i forbruget på henholdsvis tre og fem procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem de senere år arbejdet målrettet for at få forbruget ned. Blandt andet har vi gennemført en stor kampagne kaldet "Vores mælk - en ren fornøjelse", som sætter fokus på, hvornår og hvordan, der skal bruges antibiotika. Kampagnen handler også om, hvordan man trimmer produktionen, så sundheden i besætningen forbedres generelt. Det er frugterne af det langsigtede arbejde, som vi begynder at høste nu, vurderer dyrlæge i Videncentret, Jørgen Katholm.

Ifølge Jørgen Katholm, er årsagen til den positive udvikling, at landmændene fortsat har stor opmærksomhed på at forebygge sygdomme. Han påpeger desuden, at størstedelen af den antibiotika, der anvendes i kvægbruget, bliver brugt til at behandle yverbetændelse. Det drejer sig om cirka 70 procent. Faldet i forbruget er derfor en klar følge af, at yversundheden er forbedret i besætningerne.