Abonnementsartikel

Det er ikke kun traditionelle traktor- og bildæk, som Nordisk Dæk Import kan forsyne med en ny slidbane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I takt med at bæltetraktorer  har indtaget de danske landbrug, har dæk-firmaet udvidet forretningen med også at kunne lægge en ny gummibelægning på bæltehjulene, som bliver ødelagt af sten fra markerne.

Gummibelægningen udføres hos Euroband, som er Nordisk Dæk Imports egen slidbaneafdeling.

- Hos Euroband har man i år lært sig - populært sagt - at lægge gummi på jern. Bæltehjulene, som vi kan håndtere i alle størrelser, bliver renset og herefter belagt med en 20 mm gummibelægning. Det er en metalbinding, der holder, og som afslutning lakeres metalfælgen sort, så bæltehjulet fremstår som nyt, siger landbrugssælger Poul Otto Møller Hansen, Nordisk Dæk Import.

Alsidig specialist

- Euroband har i det hele taget blev specialiseret til at løse mange opgaver. Man har gennem årene produceret langt over en halv million regummierede dæk. Det er foruden bus-, lastvogns- og entreprenørdæk også blandt andet specialdæk til golfanlæg, kommuner, snerydnings- og græsklipningsmaskiner og andre specialopgaver.

- Desuden er der daglige reparationer af entreprenørmaskine- og traktordæk og nu også pålægning af gummibaner på bæltehjul til bæltetraktorer. Alt i alt en ?grøn? forretning med genbrug over hele linjen, fastslår Poul Otto Møller Hansen.