Abonnementsartikel

Jørn Riber og Jens Hjortdal, som stod bag Ribers Maskinimport A/S, indgav selv konkursbegæring den 19. maj. Men de er nu i gang igen

Læssemaskiner fra Redrock og det øvrige program fra Ribers Maskinimport A/S forhandles fremadrettet af Ribers Maskinimport I/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ribers Maskinimport A/S gik konkurs den 19. maj. Men den 24. juni lykkedes det Jørn Riber og Jens Hjortdal, som stod bag den konkursramte virksomhed at stable en ny virksomhed på benene med navnet Ribers Maskinimport I/S.

Dermed er produktprogrammet fra Ribers Maskinimport fortsat til stede på det danske marked. Det består af fuldfodervogne, læssemaskiner og redskaber fra Redrock, strømaskiner og halmsnittere fra Teagle og frontlæssere og redskaber af mærket MX.

- Vi har da også oplevet, at mange kunder er glade for, at vi er i gang, selvom der også er en enkelt utilfreds kunde blandt de få kunder, som er kommet i klemme med den garantiperiode, det tidligere Ribers Maskinimport gav, siger Jørn Riber.

Han understreger, at der ikke er kunder, som direkte har haft penge i klemme i forbindelse med konkursen, men han er alligevel utroligt ked af situationen.

- Og det har naturligvis været hårdt at komme igennem, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To juridiske enheder

- Vi har prøvet at stille teknisk assistance til rådighed for de kunder, som konkursen har berørt, men det er vigtigt at sige, at vi skal holde det gamle firma adskilt fra det nye interessentskab. Det er to forskellige juridiske enheder, og vores advokat har sagt, at hvis vi modtager et eneste papir, der er stilet til Ribers Maskinimport A/S, så skal vi nægte at modtage det, for ellers kan kreditorerne komme med krav mod os. Så selvom vi hjertens gerne vil hjælpe, så kan vi dødsdømme det nye firma, hvis vi ikke holder tingene adskilt, siger Jørn Riber.

Han mener, at han selv og partneren Jens Hjortdal under hele forløbet har opført sig pænt og sobert og spillet med åbne kort.

Banken nedskrev kredit

- Den korte forklaring på konkursen er, at vi blev nedskrevet på vores kreditter af banken, og ud fra den omstændighed var det umuligt at drive virksomheden. Det var da også os selv, der indgav konkursbegæringen for at undgå, at vi kom til at lide et større personligt tab, end vi allerede havde lidt, for så ville der ikke være mulighed for at komme i gang igen, siger Jørn Riber.

- Jeg kan da også fortælle, at da jeg ringede til toldvæsnet for at få et nyt CVR-nummer, så kom der automatisk en advarsel i deres system, fordi jeg var med i et firma under konkursbehandling. Normal procedure var derfor, at der skulle stilles garantier. Det var vi derfor også indstillet på at leve med, men da de fandt ud af, at der slet ikke var restancer, så endte det med, at vi kom i gang igen på helt normale vilkår, fortæller Jørn Riber.

Han tilføjer, at den situation havde den pågældende medarbejder vist aldrig oplevet før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jørn Riber har firmaets øvrige forretningsforbindelser heller ikke stillet særlige betingelser, bortset fra en enkelt, som Ribers Maskinimport kun har handlet med i mindre omfang.

- Vi har i øvrigt hørt fra mange andre i branchen, at der er andre, som lever på bankens nåde, og derfor kunne stå i samme situation.

Værksted nedlagt

I forbindelse med konkursen blev alle medarbejdere afskediget. I det nye Ribers Maskinimport I/S har Jørn Riber og Jens Hjortdal kun ansat en enkelt medarbejder, som også var ansat i det gamle selskab.

- Hans opgave er at klargøre og servicere, og så har vi overladt til et eksternt firma at yde service og reparation på læssemaskinerne. Det har vi allerede orienteret vores kunder om i et brev, siger Jørn Riber.

Fremadrettet satser Ribers Maskinimport således også på at sikre et større salg gennem forhandlere, fordi værkstedsfunktionen nu stort set er nedlagt.