Abonnementsartikel

Indtil nu har seks slagterier varslet fyringer af 169 medarbejdere.

Siden et klart flertal af de 6.000 slagteriarbejdere i Danish Crown nedstemte en nylønaftale, har der ifølge Brian Vestergård, tillidsmand i Blans, været en forbavsende stilhed og afventende atmosfære. Det skriver epn.dk.

Inden forslaget til den nye lønaftale blev fremsat, havde slagterigiganten varslet, at omkring 1.000 medarbejdere stod til at blive fyret. Det svarer til hver sjette på slagterierne landet over. Årsagen er, at der bliver færre slagtesvin og hård konkurrence fra tyske producenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havde de ansatte sagt ja til aftalen, så lovede slagterigiganten, at der ikke ville blive lukket flere slagterier i løbet af de næste fire år. Dog var der ingen løfter om ikke at fyre medarbejdere.

Tvunget til at reagere på grund af færre svin

Siden afstemningen har ledelsen i Danish Crown meldt ud, at der nu bliver fyret omkring 169 medarbejdere på slagterierne landet over. De er fordelt på seks slagterier, hvor den største nedskæring på 80 stillinger, sker i Ringsted.

- Det her er et udtryk for, at vi har tilpasset arbejdstiderne efter den mængde grise, vi forventer i efteråret. Det er ikke noget dramatisk skridt eller nogen stor overraskelse, for når der er færre grise, så er vi tvunget til at reagere, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown til epn.dk.

Sæsonudsving og færre slagtesvin får skylden

En del af fyringerne er følgerne af almindelige udsving i sæsonen. Men Jens Hansen udtaler også, at fyringerne er et udtryk for det faldende antal af slagtesvin, der bliver slagtet på de danske slagterier.

Ifølge epn.dk skal der fyres 80 ansatte på Ringsted slagteri. På Blans slagteri drejer det sig om 25 ansatte, hvoraf 13 er blevet tilbudt deltidsarbejde på aftenhold ? otte til ni medarbejdere har taget imod tilbuddet. Faaborg slagteri skal fyre 23 ansatte, Horsens slagteri 18 ansatte, Sæby slagteri 16 ansatte og Herning slagteri otte ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fyringerne i Ringsted kommer af, at der bliver slagtet 7.000 færre svin om ugen. I Sæby og Blans er der et fald på omkring 3.000, og det har ført til, at henholdsvis 16 og 25 medarbejdere mister deres arbejde.