Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om at lave en fælles innovationsfond med et budget på 1, 5 milliarder kroner årligt. Forliget vil styrke den langsigtede strategiske forskning og de mere virksomhedsrettede forsknings- og innovationsaktiviteter, mener Landbrug & Fødevarer.

- En samlet fond giver rum for mere langsigtede initiativer, både indenfor strategisk forskning og de mere virksomhedsrettede forsknings- og innovationsaktiviteter. Desuden vil en samlet fond være et godt fundament for, at Danmark får sin del af EU's store forsknings- og innovationsprogrammer, siger Asbjørn Børsting, formand for Landbrug & fødevarers forskningsudvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I landbrug & Fødevarer er man især positiv over, at fonden vil understøtte behovet for nye løsninger i danske virksomheder og dermed skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. 

- Både Natur- og Landbrugskommissionen og Vækstteam for Fødevarer har dokumenteret at der kan skabes vækst og mange arbejdspladser i fødevaresektoren gennem udvikling ny produktionsteknologi og intelligent regulering af landbrugsproduktionen. Innovationsfonden åbner muligheden for, at der vil blive penge til offentligt private innovationspartnerskaber, der kan understøtte netop de formål, og det vil gavne væksten i Danmark, siger Asbjørn Børsting.

Han hæfter sig også ved, at aftalen omfatter et gennemsyn af samarbejdet mellem videninstitutionerne og erhvervslivet. Den nye innovationsfond er blevet lavet ved at samle Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation i én samlet fond.