Rådhuspladsen i København vil i morgen, fredag 4. oktober danne rammerne om arrangementet "Sammen Mod Madspild – United Against Foodwaste", hvor der sættes fokus på at mindske madspild. Daka ReFood afhenter alt organisk affald fra eventet og genanvender det i produktionen af gødning, biomasse til biogas og biodiesel.

Statsminister Helle Thorning Schmidt havde i sin åbningstale til Folketinget fokus på genanvendelse og sortering af madaffald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvert år smider vi 670.000 ton madaffald ud, og det bliver brændt. Hvis vi i stedet for putter det i biogasanlæg, så får vi el til tusindvis af boliger, sagde hun.

66 procent af madspildet sker i fødevareproduktionen og detailhandlen. Grøntsager og andet overskudsmad bliver fredag uddelt gratis til alle, som måtte have lyst til at komme forbi Rådhuspladsen mellem klokken 14 og 18.

Hos Daka ReFood går man ind for at udvide "fra jord til bord" konceptet ved at fokusere på hele kæden og gentænke organisk affald, altså "vugge til vugge" filosofi. Således bliver et restprodukt fra en produktion videreført til at indgå i produktionsmaterialet for et nyt produkt, som så igen kan genanvendes til at skabe nye produkter.

ReFood er en del af Daka Denmark A/S. Dakas genanvendelsesmetoder udleder langt mindre CO2 end ved forbrænding, og sørger for, at de knappe resurser, der findes i organisk affald, bliver recirkuleret.