Abonnementsartikel

It-studerende hjælper med videreudvikling af prisvindende fugleskræmsel til landbruget.

Firmaet Wildlife Communication Technologies, der står bag et prisvindende elektroniske fugleskræmsel, AniMan, indleder samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus om udvikling og test af et fjernstyret overvågningssystem.

- Udviklingen af et GSM-baseret overvågningssystem skal bidrage til viden om fugleaktivitet omkring det elektroniske fugleskræmsel AniMan, der bortskræmmer for eksempel bramgås og råger i marker, fortæller administrerende direktør Kim Arild Steen fra Wildlife Communication Technologies. Projektet involverer to undervisere og fire studerende fra it- og datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For en lille nystartet virksomhed med begrænsede ressourcer er det kærkomment at få teknisk sparring og hjælp til at udvikle vores produkt. Fugleskræmslet er ved at blive gjort klar til markedet. Udviklingen af et overvågningssystem vil hjælpe os i videreudvikling af produktet, siger Kim Arild Steen.

AniMan er et intelligent fugleskræmsel, der opfanger og bortskræmmer bl.a. bramgæs, krager og råger ved hjælp af akustisk registrering og afspilning. Med et fjernstyret overvågningssystem vil brugeren af fugleskræmslet få overblik over fugleaktivitet og dermed nemmere kunne vælge placering til fugleskræmslet.AniMan vandt sidste år Agromekprisen og Agro Business Parks innovationskonkurrence.

AniMan er ét af i alt ni nye innovative samarbejdsprojekter mellem Erhvervsakademi Aarhus og erhvervslivet.