Abonnementsartikel

Strautmann udvider spredeprogrammet med PS-serien fra 22 til 34 ton på to og tre aksler

Strautmann PS-serien består af tre modeller og strækker sig fra 22 til 24 ton eller 20 til 33 kubikmeter, hvoraf den største er på treaksler.

Sprederne vises frem på Agritechnica, men de har faktisk været på markedet det meste af året 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye Strautmann-serie kommer til at køre parallel med VS-spredeserien som går op til 24 ton, fortæller Felix Rademacher, produktchef for Strautmann.

- Den nye PS-serie er væsentligt kraftigere end VS-serien og selve spredeaggregatet er fremstillet af Hardox stål, fortæller han og forklarer, at der foruden husdyrgødning også kan håndtere kompost og kalk uden at lave yderligere indstillinger om i spredeaggregatet.

Modellerne er ISO-BUS kompatibel, og Strautmann har faktisk kørt med ISO-BUS styring siden 2004. Serien har mekanisk affjedring som standard, men som ekstraudstyr kan serien udstyres med hydraulisk undervogn og affjedring.

Veksellad-system

De to største modeller i PS-serien kan leveres med vægtsystem som ekstraudstyr og doseringen kan dermed indkodes i sprederens computer, og tildeler dermed uafhængigt af farten på traktoren.

PS-serien kan fås med veksellad-system som ekstraudstyr, og en af Strautmanns græskassen kan derved monteres på undervognen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde kan undervognen udnyttes hele året med udkørsel af husdyrgødning i foråret, og frakørsel af græs og majs resten af året på maskinstationer eller store landbrug eksempelvis, fortæller Felix Rademacher.