Abonnementsartikel

Jesper Petersen (S) tog mod opfordring fra Sønderjysk Landboforening til en tur i marken og en snak om blandt andet randzoner, efterafgrøder og N-kvoter.

Jesper Petersen - socialdemokraternes nye finansordfører - tog Johan Schmidt fra Sønderjysk Landboforening på ordet og fulgte opfordringen til at komme ud og møde danske landmænd til en snak om primært randzoner og landbrugets fremtidige udvikling.

- Og det blev et rigtigt positivt møde, er den fælles melding fra de tre repræsentanter fra Sønderjysk Landboforenings bestyrelse, Johan Schmidt, Søren Laustsen og formanden, Christian Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De var sammen med natur- og vandløbskonsulent hos Sønderjysk Landboforening, Asger Kristensen, med i marken, hvor der blev set på randzoner og talt om efterafgrøder og N-kvoter.

- Vi vil gerne bidrage til et rent miljø og være med til at sikre vores rene drikkevand, men vi er ikke begejstrede for randzonerne. Der er intet belæg for, at den generelle ordning har nogen effekt. Vi vil hellere samle det i puljer, hvor det nytter at skåne naturen, var meldingen fra Christian Lund.

- Det er fedt at komme ud og få inspiration og blive klogere på tingene, for vi får mange diskussioner om landbruget fremover, og vi ønsker at få tingene skruet mest hensigtsmæssigt sammen. Vi skal udvikle erhvervet. Det er vigtigt for indtjeningen, og der er mange arbejdspladser i landbruget, og jeg kan da ikke se, at landbruget ikke skulle kunne udvide produktionen, hvis det bare ikke går ud over miljøet, sagde Jesper Petersen.

Søren Laustsen glæder sig også over, at den socialdemokratiske toppolitiker tilsyneladende forstod det budskab, som de sønderjyske bestyrelsesmedlemmer kom med.

- Han var virkelig interesseret, stillede konstruktive spørgsmål og var åben overfor input, siger Søren Laustsen.