Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer ønsker mere støtte til økologi, hvis økologien skal nå sit vækstpotentiale.

Selv om det økologiske areal vokser stærkt i Danmark, er der ikke fart nok på økologien. Derfor bør eksporten af økologiske varer støttes. Det mener økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen.

- Det er positivt, at arealet er steget, men det er ikke nok til, at vi kan nå regeringens mål om fordobling af det økologiske areal frem mod 2020, siger økologichefen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er store vækstmuligheder i eksport af danske økologiske varer, både til nærmarkederne, hvor vi har godt fat, og til de store eksportmarkeder i Østen. Hvis økologien skal nå sit vækstpotentiale, skal det understøttes, siger hun til Foodculture.

Kommunale tiltag hjælper

På hjemmefronten regner Kirsten Lund Jensen med, at de mange omlægningsprojekter ude i kommunerne vil give et større økologisk areal næste år.

- Flere og flere kommuner laver tiltag for at nå statens mål om 60 procents økologi i alle offentlige køkkener. Senest er Aarhus kommune gået i gang med at omlægge til økologi i offentligt regi. Det vil skabe mere efterspørgsel efter økologiske råvarer, og det vil give en større produktion herhjemme, siger hun.

Selv om hun ærgrer sig over, at tallet ikke er større i år, er hun fortrøstningsfuld for fremtiden.

- Rom blev ikke bygget på én dag, og der sker hele tiden en øgning af det økologiske areal i Danmark. Selv om man godt kunne ønske sig det gik hurtigere, er jeg fortrøstningsfuld på økologiens vegne, siger Kirsten Lund Jensen.