Forholdene var optimale til såarbejde, så nu må tiden vise om resultatet bliver derefter. Fredag 20. september afholdt Agri Nord sådemo i samarbejde med Horsh, Väderstad, Lemken og Pöttinger.

Høj solskin og maskiner træk masser af besøgende til og i løbet af de tre timer, arrangementet varede, var omkring 250 interesserede forbi. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgaven for de medvirkende såmaskiner var at så hvede og vinterbyg i både pløjet og upløjet jord. De skulle så i fire centimeters dybde og med 340 planter pr. kvardratmeter. For hvedens vedkommende var det med en tusindkornsvægt på 42 og dermed 150 kg pr. hektar. For vinterbyggen var tusindkornsvægten 62 - altså 220 kg pr. hektar.

- Forsøget skulle gerne give os en række svar på, hvordan vintersæden skal sås. Vi kan først og fremmest se, om der er blevet sået med den rette sådybde, siger chefkonsulent for planteavl hos Agri Nord, Flemming Floor Jensen. 

Der var i alt 6 såmaskiner i aktion. Det var Lemken Compact-Solitair 9 og Pöttinger Terrasem C4. Derudover var der to fra Horsch nemlig Focus 4TD og Pronto 6 DC. Samt to fra Väderstad – Rapid og Spirit 400C.  

Se resultater

Agri Nord vil senere afholde markvandring, hvor det bliver muligt at se nærmere på resultatet af såarbejdet med de forskellige maskiner. Skulle nysgerrige have lyst til at se nærmere på resultaterne løbende, så er de forskellige striber i marken markeret med skilte, så det er muligt at se, hvilke såmaskiner der har sået hvor. Marken ligger Søagervej 8, 9500 Hobro.

- Det var en yderst vellykket dag, hvor vi fik mulighed for at se de forskellige maskiner i marken. Dagen startede med, at en af sælgerne ankom i helikopter, og der blev desuden demonstreret, hvordan arbejdet kan følges fra oven ved hjælp af en drone. Så der var masser af underholdning - og grillpølser, som vi måtte hente ekstra forsyninger af, fordi der kom så mange i løbet af dagen, fortæller Flemming Floor Jensen.