Unika er en serie eksklusive premium-oste, som Arla har skabt i samarbejde med danske topkokke i løbet af de seneste 10 år. De er alle inspireret af det nye nordiske køkken og med ambitionen om at udtrykke nordisk kultur, natur og historie. Nu får New York også fornøjelsen.

Indtil for nylig har Unika oste udelukkende været udbudt på toprestauranter i Danmark og i Arlas Unika-butik i Torvehallerne, der åbnede i 2012, så vel som i enkelte specialostebutikker i Sverige. Nu lanceres de første Unika oste i USA under Castello varemærket med navnet Unika by Castello.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fire Unika by Castello oste er i første omgang udvalgt til den amerikanske lancering og kommer på menukortet i New Yorks skandinaviske toprestauranter, heriblandt Aquavit, Luksus, Aska, Aamanns-Copenhagen og Acme.

Aquavit tilføjer de fire oste til menuen på onsdag i næste uge, mens ostene lanceres i de øvrige skandinaviske restauranter i uge 42.

De fire Unika by Castello oste, der nu lanceres i New York, er Krondild, en hvidskimmelost med dildsmag, Gnalling, som er håndlavet på Troldhede Mejeri i små ostekar, Havgus, som fremstilles af økologisk mælk fra en gård i Marsken, en såkaldt single-farm ost, og endelig Høgelundgaard, der er fremstillet af uhomogeniseret mælk i små åbne ostekar på Høgelund Mejeri.