Nye motorer, større tank-kapacitet og bedre styring er bare nogle af de nyheder, der kendetegner Amazones nyheder inden for sprøjter. Nyhederne, der vises på Agritechnica i Hannover i november, blev forleden kørt frem for pressen ved Amazone-fabrikken i Leipzig.

Stor interesse samlede sig om den selvkørende Pantera 4502, der i den nye version har en tank med et større rumindhold, nemlig 4.800 liter. Væsentlig er også modellens nye motorgeneration fra Deutz-Fahr, nemlig sekscylindrede Tier 3B-godkendte motorer, der yder 218 hestekræfter, og som kører uden AdBlue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pantera-modelprogrammet er bredt, så det matcher mange forskellige afgrøder og behov, blandt andet kan man vælge Pantera'er med forskellige frihøjder og forskellig sporvidde. En af dem har justerbar frihøjde fra 125 til 170 centimeter. En anden har et bredt fodaftryk på tre meter og frihøjde på 120 centimeter. Og en tredje har standard-frihøjden på 120 centimeter og sporvidde fra 180 til 240 centimeter.

Også styringen af dyserne er nu forfinet, og som standard er den selvkørende sprøjte nu udstyret med Amaselect, som er producentens elektroniske dysestyring.

Bedre vægtfordeling

Også Amazones største bugserede sprøjte, Amazone UX 11200 med firehjulsstyring har fået en opgradering. Firehjulsstyringen betyder nu, at den imponerende sprøjte følger traktoren mere præcist, og producenten lover også, at den har fået større evner i kuperet terræn.

Tanken rummer, som modelbetegnelsen antyder, hele 11.200 liter og kan tømmes bagfra, så man får vægten liggende længst henne mod traktoren så længe som muligt.

Blandt nyhederne er også LED-lys langs hele bommen. Det er blevet standard på alle bommene hos Amazone, og det betyder, at brugeren omgående vil bemærke det, hvis der er et problem med en af dyserne. Pumpesystemet er også optimeret, så den nu kan sprøjte meget store mængder ud, nemlig op til 2.000 liter pr. hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden har Amatron 3 og Isobus terminal.