Rådgivningsvirksomheden Heden & Fjorden har nærmest blæst en hvirvelvind ind i sin kvægrådgivning med en ny chef - en dyrlæge - som har sagt farvel til fire konsulenter og foreløbigt goddag til fire nye, som er nøje udvalgt ud fra deres specifikke kompetencer.

Samtidig er kvægrådgiverne blevet en del af et nyt tværfagligt samarbejde hos Heden & Fjorden. Tiltaget går under overskriften "Ta' stilling - ta' handling" og er landsdækkende. Det hele skyder Heden & Fjorden Kvæg nu i gang med et tilbud om gratis rådgivning til alle kvægbrugskunder, som vil blive kontaktet og tilbudt et møde hjemme ved køkkenbordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med det gratis tilbud vil den nye chef dokumentere over for kvægbrugerne, at der er et uforløst potentiale på de fleste bedrifter. Og han fokuserer benhårdt på, at rådgivningen skal kunne betale sig for kunderne. 

De nye folk og de nye tiltag blev præsenteret på et velbesøgt møde med deltagelse af 200 kvægbrugere tirsdag aften i Aulum Fritidscenter.

Ny chef - nye folk

Den nye, dynamiske chef for Heden & Fjordens kvægrådgivning er Erling Kristensen, der er dyrlæge og dermed har en utraditionel baggrund som chefkonsulent.

Men måske netop derfor ser han med helt nye øjne på den kvægfaglige rådgivning, og han lægger ikke skjul på, at han vil opnå noget for kunderne i kvægrådgivningen.

Erling Kristensen mener, at det i høj grad handler om ikke at blive ved med at gøre, som man plejer at gøre, for så bliver resultaterne også, som de plejer at være.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har undret mig over al den klogskab, vi har i rådgivningen og hos mælkeproducenterne, for hvorfor rykker det så ikke noget mere, sagde Erling Kristensen.

Og et af hans svar er, at det næsten altid går galt, når det handler om opfølgning på de gode råd. Og det er et af de steder, han sætter ind med det samme.