- Grene og Kramp er ganske simpelt det perfekte match. De to virksomheder komplementerer hinanden i en meget udpræget grad, og derfor tillader vi os at have en ambitiøs målsætning frem mod 2017, hvor vi skal have rundet en omsætning på en milliard euro - svarende til 7,5 milliarder kroner - og en indtjeningsgrad på 13 procent (EBITDA), siger Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co. i en pressemeddelelse.

Schouw & Co. har ejet Grene gennem de senest 25 år og fortsætter som medejer og udvikler af den samlede virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grene har de seneste 25 år udviklet sig fra at være en mindre dansk landbrugsgrossist til at være markedsledende i Norden, Polen, Baltikum og Rusland. Grene omsatte i 2012 for 1,35 mia. kr. og tjente et driftsresultat (EBITDA) på 130 mio. kr. hjem til ejerne i Schouw & Co.

Hollandske Kramp er med en omsætning i 2012 på 3 mia. kr. storebroderen i forholdet. Virksomheden opererer i 16 europæiske lande, men har kun overlappende interesser med Grene i Rusland og Polen.

Flere medarbejdere

Ifølge Jens Bjerg Sørensen vil det nye selskab opnå væsentlige synergier inden for indkøb, best practice og mulighed for yderligere markedslederskab på både nuværende og nye markeder. Det samlede europæiske marked, som Grene og Kramp opererer inden for, vurderes at være i størrelsesordenen knap 50 mia. kr. pr. år, og det nye selskab vil således fra starten have en samlet europæisk markedsandel på omkring ti procent.

Det nye selskab vil blive ledt af den nuværende direktion, der består af CEO Eddie Perdok og CFO Hans Scholten. Grenes danske adm. direktør Carsten Thygesen sættes ud over sit hidtidige ansvarsområde også i spidsen for en meget vigtigt synergi task force, der skal operere på tværs af de 22 lande

- Det er vigtigt at understrege, at fusionen er til aktivt tilvalg og ikke forårsaget af udfordringer eller problemer. Begge virksomheder er succesfulde og profitable og kunne fortsætte sådan i mange år fremover. Vi har dog sammen med Schouw & Co. og Kramp set muligheden for at skabe noget endnu større og endnu mere kraftfuldt, og jeg glæder mig til at føre alle vores planer og ideer ud i livet, siger Carsten Thygesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at alle Grenes medarbejdere fortsætter i virksomheden, og at man endda forventer at skulle ansætte yderligere på en række udvalgte markeder.

Grene og Kramp vil efter fusionen have flere end 700.000 varenumre og et dagligt ordreflow på knap 13.000 varer til flere end 82.000 kunder i 22 europæiske lande.