Abonnementsartikel

I weekenden slår 80 økologiske landmænd landet over igen stalddørene op for gæsterne.

Mere end en million gæster har besøgt de økologiske høstmarkeder siden begivenheden foregik for første gang i 1993. I weekenden slår 80 økologiske landmænd landet over igen stalddørene op for gæsterne, som kan smage de økologiske råvarer.

Både børn og voksne kan under alle omstændigheder tilbringe en sjov og lærerig dag blandt økologiske køer, grise, grøntsager og landmænd i weekenden den 31. august og 1. september, når Økologisk Høstmarked løber af stablen for 20. år i træk. Økologisk Landsforening står bag arrangementet, hvor alt fra små familiedrevne landbrug til store godser deltager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Økologisk Høstmarked er en oplagt udflugt med mulighed for at komme tæt på det økologiske landbrug og opleve, hvor øko-maden egentlig kommer fra. Og så er det et utroligt stemningsfuldt arrangement. Jeg tror, det er derfor, at så mange har valgt at deltage i høstmarkederne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

På nogle gårde kan man hilse på økologiske køer, grise og får eller helt andre dyr. På andre gårde bugner det med grøntsager og frugt. Børnene kan lege i den økologiske, usprøjtede halm, spise økologisk is eller klappe små lam og kalve. Og de voksne kan eksempelvis tage med på markvandring, plukke frugt eller gå på jagt efter gode, økologiske produkter i gårdbutikkerne.

- Til Økologisk Høstmarked kan man opleve, hvilken betydning økologien har for naturen og dyrene. Samtidig har man mulighed for at stille spørgsmål til dem, der kender økologien bedst, nemlig de økologiske landmænd, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Find et Økologisk Høstmarked i nærheden og se mere om, hvad der sker på de enkelte gårde på www.høstmarked.dk.