Abonnementsartikel

Da Amazone lancerede den nye Cayron 200 vendeplov indgik en behørig hyldest til verdens ældste landbrugsredskab.

Menneskeheden skylder ploven meget. Ploven er verdens ældste landbrugsredskab, og sikkert derfor indgik der en lille hyldest til redskabet, da Amazone under overværelse af op mod 90 journalister havde verdenspremiere på den nye vendeplov, Cayron 200.

Men inden den nye plov blev kørt frem, gav en af Amazone-fabrikkens eksperter en historisk gennemgang af ploven og den store betydning, den har haft. Eksperten tog udgangspunkt i den plov, som Rudolph Sack udviklede netop i Leipzig tilbage i 1850'erne. Det lykkedes for Rudolph Sack inden længe at igangsætte en stor produktion af plove. Virksomhedens navn blev Rud. Sack, og allerede i 1883 havde den 650 ansatte, og samme år rundede man en milepæl, da 100.000 plove var produceret. Allerede i 1911 rundede man to millioner plove, og på det tidspunkt havde fabrikken 2.000 ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden gik fabrikken videre i Sack-arvefølgen, men blev nationaliseret under DDR-tiden under navnet BBG - for Leipziger Bodenbearbeitungsgerätefabrik. Og det var den fabrik, der blev overtaget af Amazone i 1998.

I dag er der 198 ansatte på fabrikken i Leipzig.