Nordic Seed har gennem de sidste 2 år udført bejdseforsøg på to lokaliteter ved Dyngby og Holeby. Der har været store merudbytter for bejdsning i begge afprøvningsår.

- For landmanden er det vigtigt at sikre avlen hele vejen fra såning til høst. Da der de seneste år er kommet en ny generation af effektive bejdsemidler, har Nordic Seed udført forsøg med de nyeste midler i 2012 og 2013. Formålet er at belyse værdien af en bejdsning samt at undersøge forskellen mellem de enkelte midler. Der har i begge forsøgsperioder været anvendt sundt udsæd, det vil sige, at niveauet af spirehæmmende svampe har været under den grænse på 15 procent, hvor bejdsning anbefales, siger Jacob Hansen, produktchef i Nordic Seed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De opnåede resultater i 2013 underbygger sidste års forsøg, hvor der i to bejdseforsøg ved Nordic Seed blev der opnået op til seks hkg pr. hektar i merudbytte for bejdsning af udsæden til anden års hvede. Også i 2012 var der anvendt udsæd uden bejdsebehov. Se resultaterne i figur 1

Nordic Seed anbefaler derfor, at man vælger de højst ydende vinterhvedesorter med den bedste bejdsning. Det sammen med et godt såbed og en effektiv ukrudtsbekæmpelse i efteråret kan give et højere udbytte.