Abonnementsartikel

Alvorligt opgør mellem Frankrig og Tyskland om konkurrenceforvridning i svineproduktionen.

Den franske svineproduktion er vakkelvorn og frygter for fremtiden. Branchen kaster skylden på Tyskland, der udnytter underbetalte østarbejdere.

Spørgsmålet om konkurrenceforvridning mellem de to store lande og konsekvenserne for landbrugs- og fødevaresektoren er altdominerende i Frankrig. Dens indvirkning på økonomien i Bretagne i Nordvestfrankrig, som er hjemsted for den største del af svineproduktionen i landet, er til at tage og føle på, men krisen rammer også i andre franske regioner med vigtige landbrugs- og fødevaresektorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Franske producenter beskylder kollegaerne i Tyskland for at udnytte underbetalte østarbejdere. Præsident Hollande og medlemmer af parlamentet går ind i sagen. Problemet plagede allerede 2005 folkeafstemningen om den europæiske forfatning. Det bliver sandsynligvis igen et stort tema i kampagnen for Europavalget i maj 2014.

Læs hele artiklen i den seneste udgave af iPad magasinet Agrar +, der udkom fredag den 16. august. Du kan se mere om, hvordan du får abonnement på Agrar+ på www.agrar-plus.dk