Rutineopgaver bliver til vaner og nogle gange de dårlige af slagsen - derfor kan man hente meget ved at se på bedriftens arbejdsrutiner og interne logistik.

Rigtig mange bruger meget tid på at læsse foder, fordi foderet er uhensigtsmæssigt placeret på ejendommen, eller fordi de eksisterende maskinmuligheder ikke bliver udnyttet. Det skriver Flemming Hedegaard, chefrådgiver, Byggeri & Teknik I/S i den nyeste udgave af Bovilogisk, der udkommer i dag, fredag den 16. august.

Måske kunne man med ændrede vaner spare 30 minutter om dagen, som kunne bruges til mere opsyn eller andre opgaver - eller måske bare sammen med familien.

- Når jeg kommer rundt på bedrifterne, ser jeg ofte gode løsninger. Løsninger som jeg kunne tænke mig at videregive til andre, fordi de sparer tid og giver mening, siger Flemming Hedegaard og fortsætter:

- På en bedrift viste fodermesteren eksempelvis, hvordan han undgår et par ture ud og ind af gummigeden. Inden han starter med at læsse foder, går han forbi mineralerne og tager den afmålte mængde. Derefter hældes det ovenpå kraftfodermixen, som han skal starte med at læsse. Først derefter sætter han sig tilrette i gummigeden, og når han så tager den første skovlfuld mix, har han også læsset rationen af mineraler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er en enkel og ligetil metode, som faktisk kan bruges af alle, der bruger mere end en skovlfuld kraftfoder, soja, rapskage eller tilsvarende. Det er utrolig vigtigt, at alle fodermidler er placeret, så der er let adgang med læssemaskinen.

- Det er generelt meget vigtigt med tilstrækkelig plads til de store maskiner. Hvilket også gør sig gældende, når de forskellige fodermidler skal i lageret, hvad enten det er tilskudsfoder eller grovfoder. Så tænk altid på plads i et gårdanlæg. Jeg har aldrig hørt om nogle, som synes, at vendepladser, porte eller lader kan være for store, bemærker Flemming Hedegaard.

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer i dag, fredag den 16. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen ligeledes læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.