Abonnementsartikel

Them Andelsmejeri, der er Danmarks fjerde største mejeri, fejrer jubilæum.

Siden 47 andelshavere i 1888 grundlagde Them Andelsmejeri er mange millioner mælk kørt igennem skiftende pasteuriseringsanlæg, smørkærner og ostekar.  Og hundredvis af landmandsfamilier har gennem de 125 år levet af mælkeafregningen fra mejeriet, som er vokset fra at være et lille lokalt mejeriforetagende med både mælk, smør og ost i produktionen til at være et moderne ostemejeri. 

Som mælkeproducent og formand for de 32 nuværende andelshavere har Hans Skovgaard været med til træffe en række af de beslutninger, som har gjort Them Andelsmejeri til et moderne og velfungerende ostemejeri. For mens hovedparten af Danmarks engang 1700 andelsmejerier er forsvundet, er Them stille og roligt vokset gennem fusioner med andre små mejerier. Derfor råder man i dag over 57 mio. kg. mælk årligt, som de 58 medarbejdere forarbejder til forskellige gule oste. Det gør mejeriet til Danmarks fjerde største målt på indvejning kun overgået af Arla Foods, Mammen og Thise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mejeriet holder åbent hus med rundvisning og smagsprøver på Them oste for de lokale naboer torsdag d. 15. august, mens de mere formelle forbindelser inviteres til reception fredag d. 16. august 2013, hvor jubilæumstalen holdes af Søren Gade, direktør i Landbrug & Fødevarer.