Abonnementsartikel

Både i år og sidste år har Langesømessen formået at tiltrække en del nye udstillere.

Forberedelserne til årets Langesømesse er i gang, og de foreløbige meldinger fra arrangørerne tyder på, at denne 22. udgave bliver en ganske hæderlig én af slagsen.

Det er selvfølgelig svært at forudsige besøgstallet, men udstillerne har så småt meldt deres ankomst, og her ser det positivt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi regner med, at vi lander på omkring 130 udstillere. Men det er svært at sige helt præcist, for vi ser flere og flere samarbejder, hvor flere virksomheder deles om en stand, fortæller Kirsten Sørensen, som står for den praktiske planlægning af messen.

Generelt oplever hun en stigende interesse for messen, der stiller skarpt på juletræsproduktion og skovbrug.

- Der er 15 nye udstillere i år, og der kom også mange nye til sidste år, som kommer her igen, forklarer Kirsten Søren. Hun må dog samtidigt erkende, at der er enkelte, der har meldt fra, eftersom der i år også er Have & Landskab i Slagelse ganske kort tid efter Langesømessen. Det er dog langt fra nok til at ødelægge det generelle billede.

- Vi har oplevet en stigning på udstillersiden gennem de senere år, og vi har næsten ikke pladser nok, siger Kirsten Sørensen og fortsætter:

- Men vi har jo et stort skovområde, vi kan udvide i, så det går nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tid til netværk

Langesømessen 2013 bliver efter planen et festfyrværkeri af produkter, der henvender sig til skovbrug og juletræesproduktion.

- Der bliver alt lige fra frø til større maskiner. Der er virksomheder, der producerer hegn, sprøjter, beskyttelse til topskud og net til juletræer, fortæller Kirsten Sørensen. Og for dem, der eventuelt måtte være i tvivl om, hvorvidt messen er et besøg værd, lyder opfordringen:

- Det er jo en unik lejlighed til at komme ud og snakke med udstillerne. Man kan få besvaret en masse spørgsmål, der bliver rig mulighed for at blive inspireret, og man kan udbygge sit netværk. Og det er nok det sidste, det især handler om.

- Jeg tror også, at mange udstillere gerne vil have nyheder med. De gør også meget ud af at være kreative på standene, så der bliver noget at se på for de besøgende. Derudover afholder skoventreprenørerne også konkurrencer, og juletræsproducenterne står klar med en masse viden, fortæller Kirsten Sørensen.

Udenlandsk interesse

Over de senere år har besøgstallet haft en lille - men dog opadgående kurve. Og selv om Kirsten Sørensen ikke er meget for at tale om succeskriterier, har hun dog alligevel en forventning om udfaldet for dette års besøgstal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er jo mange ting, der spiller ind - specielt vejret. Hvis det er godt, er der måske mange, der prioriterer arbejdet. Det kan for eksempel være fordi, de skal høste. Men hvis det småregner lidt, kommer der nok mange. Vi arbejder ikke med konkrete tal, men vi kan vel forvente omkring 2500 besøgende, lyder det forsigtige bud.

Det er i øvrigt ikke kun et dansk publikum, man møder på Langesø. Der vil blandt andet også være både tyskere, østrigere, hollændere og englændere - og det internationale aftryk afspejles også på udstillersiden.

- Faktisk er tre af de helt nye udstillere også udenlandske, fortæller Kirsten Sørensen, og der er også flere udenlandske udstillere blandt gengangerne.

Grøn jul

Helt efter sædvanen afholdes Langesømessen den tredje torsdag i august - som i år har datoen 15.08.

- Det er en tradition, og præcis på samme måde som med juleaften, er det ikke noget, man skal røre ved, griner Kirsten Sørensen. Ambitionerne for fremtiden er i øvrigt også til at tage og føle på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi satser på også fremover at kunne gøre messen endnu bedre, lyder det stålfast.

Til næste år er der i øvrigt to skovarrangementer på programmet ved Langesø, da det til maj igen er tid til Skov & Teknik, som afholdes hvert fjerde år.

- Generelt er det de lidt større maskiner, vi får at se her. Selvfølgelig er der mange gengangere, men der er også nogen, der vi ikke ser på Langesømessen, forklarer Kirsten Sørensen.