Grøn er håbets farve, og det er også den gennemgående farve i den nye udstilling i Låsby vest for Århus, hvor Sorring Maskinhandel er i gang med at indrette Europas største udstilling af Avant minilæssere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frontfigur i det nye center for de grønne, finske minilæssere er den 22-årige Martin Jensen, som er søn af Jørgen Jensen, stifter og indehaver af Sorring Maskinhandel.

- Vi fik ideen til showroomet fra Avant-fabrikken i Finland, som har et 600 kvadratmeter stort udstillingslokale, men vi har udviklet vores eget koncept på i alt 3.500 kvadratmeter, hvor man også kan afprøve maskinerne i et virkeligt miljø, siger Martin Jensen, mens han viser rundt i den bygning, der engang husede en tæppeforretning.

Komplet program

Ombygningen blev indledt i begyndelsen af januar i år, og dørene til de nye lokaler vil blive fejret med et åbenthus-arrangement i dagene 6. og 7. september.

Bygningen er totalt renoveret, og ifølge Martin Jensen vil der være en udstilling på 1.400 kvadratmeter til cirka 100 redskaber plus et komplet program af Avant-maskiner.

- Dertil kommer 2.100 kvadratmeter, hvor der skal udstilles brugte maskiner og indrettes en prøvehal, hvor kunderne kan afprøve maskinerne i både en hesteboks og i en minkhal, forklarer Martin Jensen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På denne måde undgår vi den smittefare, som hidtil har betydet, at vi skal hjem og vaske maskinerne af, hver gang vi har været ude hos kunderne for at demonstrere vores maskiner.

Det nye udstillingscenter ligger i Låsby et stenkast fra motorvejen, og den beliggenhed er ifølge Martin Jensen genial.

- Vi bor sådan set midt i Danmark, og da vi har kunder i hele landet, er det nemt og hurtigt at finde hertil. Vi har motorveje i alle retninger lige om hjørnet, og om få år bliver den vestgående ført helt til Holstebro, siger han.

Temadage for kunderne

Martin Jensen fortæller også, at han vil lave særlige arrangementer for kunderne.

- Der skal afholdes temadage, som henvender sig særligt til minkavlere, og andre temadage som eksempelvis har interesse for medarbejdere på kirkegårde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye udstillingscenter hører under Sorring Maskinhandel, der ligger nogle få kilometer væk.

- Der er ikke noget i vejen med lokaliteterne i Sorring. De fungerer fint som lager og værksted, men med det nye showroom kommer varernes værdi mere til sin ret. Og det ser mere professionelt ud, og det skal det gøre, når man henvender sig til det professionelle marked, forklarer Martin Jensen.

Ny webshop

Han har samme indstilling til den nye hjemmesides udseende, som han selv har ridset linjere op til.

- Det er den første hjemmeside med minilæssere, hvor alle maskiner kan ses tredimensionelt, siger han og viser, hvordan man med musen kan dreje de enkelte maskiner og redskaber 360 grader.

- På den måde kan de professionelle komme helt tæt på maskinernes kvalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han indskyder, at man også kan se videoklip med maskinerne.

En webshop er knyttet til hjemmesiden, hvor der også kan købes merchandise.

- Der er alt muligt lige fra bodystockings og sutter til babyer til termokedeldragter, siger han og smiler skævt med en bemærkning om det forestående arbejde med al den merchandise, der skal pakkes ud og sættes på plads i en særlig udstilling.

Martin Jensen er udlært entreprenør- og maskinmekaniker, men har arbejdet mest med salg og back-up i Sorring Maskinhandel.

Nu står han for den daglige ledelse af forretningen i Låsby, og han vil få hjælp af en sælger, der for nylig er ansat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åbningstiderne vil være fra klokken 8 til 17 hver dag - også om lørdagen.