På Asmildkloster Landbrugsskole går det tilsyneladende godt. Så godt, at man kan melde om en stor stigning i antallet af elever frem mod det kommende skoleår.

Erhvervsuddannelserne har på landsplan oplevet tilbagegang igennem de seneste 10 år - netop derfor er det glædeligt, at vi indenfor landbruget kan mønstre en fremgang i antallet af elever på vej til en erhvervsuddannelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På grundforløbet dyr, planter og natur er der 15 procent flere tilmeldte samt hele 100 procent flere tilmeldte elever på det fleksible grundforløb Agro-10 og 62 procent flere på EUX-uddannelsen - set i forhold til 2012.

- Det fleksible grundforløb Agro10, hvor grundforløbet dyr planter og natur integreres med de almene fag dansk, engelsk, matematik og kemi og idræt og sat ind i en landbrugsmæssig og erhvervsmæssig sammenhæng har også givet god mening for 32 unge, der begynder på dette 40 ugers uddannelsesforløb og på den måde indleder en karriere indenfor den grønne sektor, hedder det i en pressemeddelelse fra Asmildkloster Landbrugsskole.

Succeshistorie

Skolen hæfter sig ved, at EUX-Landbrug, hvor man kombinerer gymnasiale fag og studiekompetence med en erhvervsuddannelse, er blevet særdeles populær.

Asmildkloster Landbrugsskole tilbyder denne unikke kombination i samarbejde med Viborg Gymnasium & HF. Det er en succeshistorie, hvor de første EUX-elever er sendt i praktik og er i gang med at gøre en forskel ude i erhvervet, lyder det fra forstanderLars Møgelbjerg Andersen om EUX-uddannelsen, som 44 nye elever skal prøve kræfter med fra 6. august 2013.

Sidste skridt

Landbrugsskolen på den østlige side af Viborg-søerne byder i efteråret også 63 elever velkomne til

deres afsluttende del af landmandsuddannelsen - Hovedforløb2. Det er det samme antal som sidste

år.



Lars Møgelbjerg Andersen mener, at landmændene har en stor betydning for Asmildkloster

Landbrugsskoles fremgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke trenden, at erhvervsuddannelserne får flere elever. Erhvervet og landmændene har en stor aktie i den vækst, vi oplever, for de er gode til at tilbyde praktikpladser, møde eleverne med positive forventninger og medvirke til at eleverne får en god læreproces i praktikken, og det har helt sikkert en stor betydning, siger Lars Møgelbjerg Andersen, der også tror, at sammenhold, kammeratskab og det sociale miljø på skolen er af stor betydning for dens popularitet.

- Landbrugsskolens aktive kostskolemiljø og den centrale placering gør det attraktivt for en stor del af vores elever, som også vælger at bo her, fortæller forstanderen.