Abonnementsartikel

En EU-undersøgelse viser, at borgerne har størst tillid til virksomhederne inden for landbrug og fødevarer. Det gælder også danske forbrugere.

Virksomhederne i fødevarebranchen ligger i top i den undersøgelse, som EU Kommissionen har lavet over EU-borgerne syn på virksomhederne både inden for og uden for Europa.

Det skriver Landbrug & Fødevarers e-magasin Foodculture.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Syv ud af 10 europæere svarer, at de mener, landbruget og virksomheder i fødevarebranchen opfører sig mest ansvarligt i forhold til samfundet og dets borgere.

Ifølge Henrik Zobbe, der er leder på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, er der generelt en meget positiv opfattelse af landbruget og fødevarebranchen blandt europæerne.

- Socialt og kulturelt betyder landbruget meget i mange europæiske lande. Det er en klart integreret del af samfundet. Europæerne går generelt meget op i at have et overblik over, hvor og hvordan råvarerne er blevet produceret. Og så er der også en stor tillid blandt de europæiske forbrugere til egenkontrollen og den statslige kontrol af fødevarebranchen i Europa, siger Henrik Zobbe til Foodculture.dk. 

Typisk er det sådan i krisetider, at beskæftigelsen og eksporten falder langsommere i landbrugs- og fødevarebranchen end andre erhverv. Derfor giver det god mening, at så mange europæere mener, at fødevarebranchen bidrager positivt til samfundsudviklingen, mener Henrik Zobbe.

- Selv danskerne, der i rigtig mange år har været ret kritiske overfor landbruget, er ved at forstå, at det er eksporten indenfor landbrugs- og fødevareerhvervet, der holder hånden under den danske økonomi og beskæftigelse, pointerer Henrik Zobbe. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I undersøgelsen svarer danskerne således også, at landbrugs- og fødevareerhvervet er den branche, der opfører sig mest ansvarligt i forhold til samfundet.