Abonnementsartikel

Både Quadtrac på bælter og Steiger på hjul kommer i tre nye modeller, og topmodellen 620 får en spidseffekt på 692 hestekræfter og et moment på næsten 3.000 newtonmeter.

Case IH benytter skiftet fra Tier 4i og til Tier 4 final til at introducere tre nye modeller af både Quadtrac og Steiger. Modellerne får modelbetegnelsen 540, 580 og 620. Samtlige modeller kommer med en sekscylindret FPT Cursor 13-motor på 12,9 liter. Motoren er med to turboladere og indsugningsluften køles af to intercoolere. De er af typen luft til vand, og den ene intercooler er monteret imellem de to turboladere.

- Den nye Cursor 13-motor er monteret med den unikke Hi-eSCR teknologi, som betyder, at tier 4 final-kravet kan honoreres uden brug af partikelfilter, og uden at det er nødvendigt at recirkulere luften i motoren (EGR). Det betyder at vi kan optimere motoren til den maksimale ydelse og produktivitet. Emissionskravet oveholds med SCR og tilsætning af AdBlue til udstødningen samt et DOC-filter, forklarer Douwe Hilarius, kommunikationsmanager hos FPT Industrial, som producerer motoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Op til 30 ton

Vægten på de nye kæmper ligger på omkring 25 ton, og der er mulighed for at veje traktorerne op til 30 ton. Quadtrac-versionen har fire ens bælter, og i versionen med 71 centimeter brede bælter har traktoren en trædeflade på 5,6 kvadratmeter.

- Det er cirka 25 procent mere end andre traktorer i klasen, og den store trædeflade betyder, at trykket på jordoverfalden kun er på 0,4 bar. Det minimerer risikoen for, at jorden pakkes, og samtidig overfører bælterene effekten med et minimum af hjulslip, siger produktmarketingschef Vincent Hazenberg, Case IH.

Traktoren kan også monteres med 91 centimeter brede bælter.

Affjedret kabine

Begge modeller af den amerikanske stortraktor er udstyret med den store Surveyor-kabine. Kabinen har en firepunkts-affjedring, og affjedringen er opbygget på en sådan måde, at den uden problemer kan holde til, at traktoren vælter.

Betjeningen af traktoren sker fra den seneste generation Multicontroller. Betjeningen svarer derfor nøje til den, der findes i Case IH Magnum, Puma og Maxxum. Største forskel er, at pedalen i bunden af kabinen ikke virker som gaspedal, men nærmest som det modsatte, hvor traktoren tager farten af, når der trædes på pedalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En AFS Pro 700-farvemonitor er integreret i sædets højre armlæn, og herfra indstilles og styres de fleste funktioner på traktoren. Er traktoren monteret med AFS AccuGuide, foregår betjeningen af autostyringen også fra standardmonitoren.

Kommer i løbet af 2014

De nye modeller af Quadtrac og Steiger går første i produktion i 2014, og Kristian Refnov, der er produktchef hos den danske importør, kan endnu ikke sige, hvornår de første traktorer dukker op i Danmark.

De to mindste modeller af Quadtrac og de fire mindste modeller af  Steiger fortsætter, og bliver først senere opdateret til de nye normer.