Det spørgsmål kan man stille sig selv, når man kigger på branchen udefra. Fødevareøkonomisk Institut forventer, at svinebranchen kommer ud af 2012 med et pænt gennemsnitligt overskud. Godt nok har priserne på foderet været høje, men det har priserne på de produkter, der afsættes, også. Det forventes, at det billedet viser er, at branchen er på den anden side af krisen, blandt andet igennem det enorme arbejde, der er gjort for at oparbejde et solidt marked i Kina. Derved har den kortsigtede krisestyring måske hjulpet, eller har den?

Hvis man kigger på svinebranchen lige nu, ser man en branche, som har taget nogle valg, der har udviklet sig til en spiral, som man ikke havde set konsekvenserne af. Hvis man spørger de enkelte landmænd, man møder, om hvorfor de handler, som de gør, siger de altid, at det er økonomiske overvejelser, som har fået dem til det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om problemer i branchen i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 2. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.